Ethaan is een aardgas wat in de raffinaderij gescheiden wordt en hier ontstaan er koolwaterstoffen. In aardgas zit ongeveer 3% ethaan en 82% methaan. Wist je dat ethaan een verzadigde koolwaterstof is wat behoort tot de vier eenvoudigste alkanen?

Het ethaangas staat ook bekend als brutoformule C2H6. Het gas is een geur- en kleurloos gas dat praktisch niet oplosbaar is in water. Bij een temperatuur van 20°C is dit slechts een paar milligram per liter water. Het is echter wel zeer brandbaar en heeft bij een temperatuur van -88°C het kookpunt bereikt.

Online ethaan kopen

Ethaan is een component van een samengesteld gasmengsel dat wordt ingezet om CV-ketels en andere verbrandingsapparatuur te testen. Dit is om de kwaliteit van de verbrandingsketel te testen voordat het wordt verkocht. Indien de CV ketel niet goed presteert, zal deze worden aangepast tot deze aan de eisen voldoet. De apparatuur moet worden getest en gekalibreerd door middel van geschikte gasmengsels. Deze gassen dienen aan de gestelde eisen te voldoen voor een hoge betrouwbaarheid van de testen.

Bij Westfalen Gassen is het mogelijk om online ethaan te kopen. Je kunt op de website gratis een offerte aanvragen voor het kopen van ethaan. Wacht dus niet langer en bestel vandaag nog ethaan online.