In de winter willen we zonnestralen graag opvangen, maar toch is het soms ook heerlijk om zonnestralen buiten te houden. Met name op onze warme zomerse dagen kan het fijn zijn om de ramen te bedekken. Iedereen heeft hiervoor in huis raambekleding of raamdecoratie. En dit kan weer in verschillende vormen zijn. Overgordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen of (houten) jaloezieën. Dit zijn slechts een paar opties. We willen hier enkel een rolgordijn even kort toelichten. Dit omdat een rolgordijn veel meer mogelijkheden heeft dan de meeste mensen denken.

Populaire stijlen

Er zijn vele stijlen in standaard afmetingen beschikbaar, maar ook op maat maken is tegenwoordig geen probleem meer en kan tegen betaalbare prijzen. Je kan kiezen uit een gewoon rolgordijn, maar er bestaan tevens verduisterende of lichtdoorlatende rolgordijnen. Rolgordijnen zijn gemakkelijk te monteren, en zeker indien je gebruik maakt van een standaard maat kan je nog eens een keer goedkoop wisselen van raamdecoratie. En wil je liever goed kunnen spelen met de hoeveelheid licht in de ruimte, dan zijn houten jaloezieën misschien de juiste optie voor jou?

Handig, goedkoop en past altijd

In iedere situatie is een rolgordijn ideaal. Doordat ze gemakkelijk in gebruik zijn, betaalbaar en bovendien onderhoudsarm, zijn rolgordijnen in iedere kamer van jouw huis toepasbaar. Ze bestaan zowel doorschijnend als verduisterend, of iets daar tussenin, alles kan. Het is maar net wat jij voor de ruimte in gedachten hebt, en hoe de zonnestralen daar door het raam komen. En als je toch liever voor een natuurlijke sfeer gaat, dan zou je eens kunnen kijken naar houten jaloezieën. Ook deze kunnen betaalbaar op maat gemaakt worden.

https://www.raamdecoratie.com/rolgordijnen/